The Lake House / JRKVC

first_imgArchDaily Projects Year:  Area:  65 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Peter JurkovičText description provided by the architects. During the design process of the lake house I focused on finding the essence of a holiday home—a complement to family life. The house serves as a refuge for a family of five living in the capital—an opportunity to spend free time with family and friends in the countryside.Save this picture!© Peter JurkovičRecommended ProductsWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodSave this picture!© Peter JurkovičSingle-storey bungalow is organized around a central living area with a fireplace. Secondary functions are shifted sideways, their volume wraps around the living room. Thanks to folding doors living room opens to the south terrace.Save this picture!DiagramSave this picture!SectionThere is an asymmetrically positioned hipped roof. Over the south terrace it creates a valuable space protected against sun and rain. Inside the roof serves as an additional space to accommodate additional guests or a hideout for kids.Save this picture!© Peter JurkovičSave this picture!© Peter JurkovičOutside the cabin is almost monochrome, just natural wood and white painted cladding. No details. All attention is paid to the essential part of the house, which is inside. There we find the beauty, colors and textures.Save this picture!© Peter JurkovičProject gallerySee allShow lessThe Worst Thing About the 2016 Venice Biennale Was the Response of its Sanctimonious…ArticlesRedsquare Productions Releases Film Detailing Shigeru Ban’s Aspen Art MuseumVideos Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/789517/the-lake-house-jrkvc Clipboard Architects: JRKVC Area Area of this architecture project Photographs CopyHouses•Vojka nad Dunajom, Slovakia Save this picture!© Peter Jurkovič+ 44 Share “COPY” Slovakia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/789517/the-lake-house-jrkvc Clipboard “COPY” Houses CopyAbout this officeJRKVCOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesVojka nad DunajomSlovakiaPublished on June 16, 2016Cite: “The Lake House / JRKVC” 16 Jun 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?斯洛伐克湖滨小屋 / JRKVC是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream The Lake House / JRKVCSave this projectSaveThe Lake House / JRKVC The Lake House / JRKVC 2016last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *